BAM Infra en ICT Group anticiperen op asfaltschade

road-1039293_960_720

 

 

 

 

Een nieuwe technologie die asfaltschade herkent en classificeert verbetert de kwaliteit van inspecties en onderhoud. BAM Infra en ICT Group ontwikkelden een slimme methode om tijdig op asfaltschade te anticiperen. Enter de Machine Learning-technologie.

Met deze technologie worden schades automatisch gedetecteerd. In het verleden reden auto’s met 360 graden camera’s rond en maakten zij beelden van het asfalt. Deze beelden werden vervolgens handmatig gecontroleerd door asfaltexperts. Dat hoeft dus niet meer. De Machine Learning-technologie is zelflerend. Er worden grote hoeveelheden schadebeelden aan het model toegevoegd zodat de technologie nog sneller gaten, scheuren en andere oneffenheden in het asfalt detecteert.

Vervolgens wordt een schaderapportage opgesteld. Een algoritme koppelt het rapport aan geografische gegevens, zodat de exacte locatie van de schade bekend is. Dankzij deze innovatie kunnen Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen en gemeentes sneller inspecteren en daalt verkeershinder.