Overheid investeert miljoenen in infrastructuur

architecture-2608715_960_720

 

 

 

 

De overheid investeert miljoenen euro’s in wegen, spoorwegen en vaarwegen. Er wordt 700 miljoen euro extra uitgetrokken voor de aanpak van huidige en toekomstige knelpunten. Minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat willen de groei van het verkeer opvangen.

De minister en staatssecretaris informeerden recentelijk de Tweede Kamer over de uitkomsten van de gesprekken met de regio’s over het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT). Dankzij het regeerakkoord komt er extra geld voor infrastructuur. Zo’n 2 miljard incidenteel en daarnaast jaarlijks 100 miljoen extra. Die extra cashflow versnelt gedurende deze kabinetsperiode nieuwe startende projecten en lopende projecten.

Tot 2030 wordt in ons land 1.000 km aan rijstroken aangelegd. Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van wegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Ook staat de aanpak van nieuwe wegverbredingen op de agenda. Deze uitbreidingen moeten de druk van het wegennet afhalen. De minister trekt 100 miljoen euro uit om op korte termijn de files op hele drukke wegen te verminderen. Voor verbredingen van enkele vaarwegen is 30 miljoen euro uitgetrokken.