Opening 360˚ Wadden Experience

360-wadden-experience

Woensdag 25 mei opende de 360˚ Wadden Experience in het Natuurcentrum Ameland. Een beleving van het waddengebied en het werk van Rijkswaterstaat. Een VR-bril is niet nodig, je beleeft de beelden om je heen in een ronde zaal.

We wilden bewust een indrukwekkende groepservaring realiseren, in plaats van iedereen een eigen bril op, zegt Joop de Jong, directeur van de Amelander Musea. “Dit is de eerste productie met 360˚filmbeelden van het waddengebied en is in combinatie met onze ronde zaal uniek. Hiermee hebben we weer een mooie publiekstrekker dit seizoen.”

Tijdens de 360˚ Wadden Experience word je even helemaal ondergedompeld, vertelt Mieke Attema, directeur Rijkswaterstaat Noord Nederland. “Je geniet van het beeldschone waddengebied om je heen en ondertussen steek je nog wat op van ons werk. Hoe we gebruik maken van de kracht van de natuur. Het spel van water, zand, slib, golven en wind, de dynamiek van het wad. Het op een natuurlijke manier veilig houden van dit machtige systeem, waarbij we veel samenwerken met partners. Met ontwikkelen als perspectief en beschermen als basis.”