Een kijkje in de Heesseltsche Uiterwaarden

Heesseltsche Uiterwaarden

De Heesseltsche Uiterwaarden worden opnieuw ingericht om de waterveiligheid te verbeteren en nieuwe natuur te ontwikkelen. Om de veiligheid van inwoners en recreanten te waarborgen zijn bepaalde zones tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk, behalve op woensdag 22 maart.

Rijkswaterstaat en aannemer Martens en Van Oord willen belangstellenden een kijkje achter de schermen geven en organiseren daarom op woensdag 22 maart 2017 een KIJKmiddag. De aannemer is gestart met het grondwerk voor de aanleg van de grote nevengeul. In het gebied is al een aantal ontwikkelingen te zien; inmiddels zijn de contouren van de grote nevengeul goed te onderscheiden.

Belangstellenden kunnen op 22 maart tussen 14.00 en 17.00 uur terecht in Theetuin River Lounge in Heesselt. In groepjes gaan zij het gebied in, om te kijken bij de aanleg van de grote nevengeul en bij het machinepark dat de aannemer inzet. Een gids vertelt tijdens de wandeling alles over de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden. Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.