Data Challenge voor beter waterbeheer

Water Data Challenge

Hoe halen wij het meeste rendement uit water? Op deze vraag willen de waterbeheerders in Nederland graag een antwoord krijgen tijdens de Data Challenge 2017, georganiseerd door diverse partners in het programma Slim Watermanagement.

In de Data Challenge 2017 gaan de waterbeheerders in Nederland op zoek naar manieren om zoveel mogelijk maatschappelijk, ecologisch of economisch rendement uit een m3 water te halen. De deelnemende partijen stellen hiervoor hun data open. Heb je een goed idee voor een statistische techniek, een advies, een visualisatie, een app of iets anders? Doe dan mee aan de Data Challenge. Welk middel je kiest maakt dus niet uit, het gaat om het resultaat. In de Data Challenge kun jij met ons meedenken over innovatieve en creatieve manieren om data in te zetten voor de optimalisatie van het waterbeheer. Zo zorgen we ervoor dat water op de plek is waar het het meeste oplevert voor de maatschappij.

De Data Challenge 2017 staat open voor iedereen die interesse heeft in het analyseren en toepassen van data. Van professional tot hobbyist. Voor teams en individuen. Je maakt kans op 5000 euro en een mogelijke vervolgopdracht. De case is het aan- en afvoergebied van het Noordzeekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal. Schrijf je in voor 19 mei via deze link. Wees snel, want er is maar ruimte voor maximaal 30 inschrijvingen.