Snel en veilig door Dieren

 

Traverse Dieren is een project om de verkeersdoorstroming en de veiligheid in Dieren rondom het stationsgebied te verbeteren. De hoofduitvoering gebeurt door BESIX, Mourik en Hegeman, die zich samen de Combinatie Traverse Dieren noemen. Ziut is de onderaannemer die de verlichting, de verkeersregelinstallaties en het dynamische verkeersmanagement inricht.

Om straks snel en veilig Dieren te passeren, wordt een nieuwe tunnelbak aangelegd en de bestaande infrastructuur daarop aangepast. Wilco Zeilmaker, omgevingsmanager bij de Combinatie Traverse Dieren, kenmerkt het project als ‘puzzelen op een postzegel’. Het project kent een aantal vaste objecten met beperkte werkruimte tussen het spoor en bestaande woningen, terwijl het doorgaand verkeer niet belemmerd mag worden.

Ziut vervult in dit project de rol van technisch dienstverlener en bekommert zich om alle e-installaties, van de verkeersregelinstallaties tot de openbare verlichting en het dynamisch verkeersmanagement systeem. Een gesprek met Bernd ten Hof, Hoofd uitvoerder van Ziut, en Wilco Zeilmaker namens de combinatie.

 

[cta-header align=”right”]