Revitalisatie station Bergen op Zoom geslaagd

Station-BergenopZoom

 

Na een paar maanden intensief gebruik van het nieuwe tunnellandschap van station Bergen op Zoom kan er geconcludeerd worden dat de metamorfose van het stationsgebied geslaagd is. De opdracht voor wUrck was om een inrichtingsplan voor dit stationsgebied te ontwerpen inclusief de revitalisering van de tunnel, die in 1972 gebouwd was. wUrck heeft de verbindingen van de twee zijdes van het station en het perron weten te versterken.

Het station vormt een belangrijke schakel tussen de woonwijken aan de Oostzijde en het centrum aan de Westzijde. Voorheen oogde het station en de buitenruimte versleten. Goede verbindingen ontbraken. Het stationsgebied was niet klaar om de toenemende reizigersstromen op een comfortabele manier te verwerken.

Het verschil in karakters van de west- en oostzijde is versterkt. Aan de oostzijde is een groener beeld gecreëerd door de hellingbaan in een groene helling te leggen. Zo ontstaat er ook een open en heldere opzet, met goed zicht op de tunnelentree.
Aan de westzijde, de centrumkant, is in het verlengde van de tunnel naast de brede trap, ook een hellingbaan gekomen. De materialisering van de binnenstad is hier doorgezet en sluit daardoor aan bij het stedelijk uiterlijk van deze zijde.