Nieuw station Boskoop Snijdelwijk

Station Boskoop

In opdracht van de provincie Zuid-Holland wordt binnen een jaar en met zo min mogelijk overlast een nieuw station uit de grond gestampt tussen Gouda en Alphen aan den Rijn: Boskoop Snijdelwijk. De bouw start half april en eind dit jaar is het station al klaar voor gebruik.

“Door de bouw van het nieuwe station wordt het straks makkelijker en prettiger om de trein te pakken op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda,” aldus Helga Cuijpers, regiodirecteur van ProRail. Wethouder Tseard Hoekstra van Alphen aan den Rijn is blij dat de bouw van het station begint. “De bewoners van de Snijdelwijk hoeven straks niet meer met de fiets – of zelfs met de auto – naar de treinstations in de omgeving om per openbaar vervoer te reizen. Er komt een mooi stationsplein met voorzieningen voor de reizigers, zoals fietsenstallingen, extra parkeerplaatsen en een Kiss & Ride.”

Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk maakt onderdeel uit van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland samen met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda willen verbeteren. Behalve in Boskoop komt ook in Waddinxveen een nieuw station: Triangel. Daarnaast wordt het spoor gereed gemaakt om de treinen vaker te laten rijden, waardoor reizigers op dit traject in het najaar van 2017 elk kwartier op de trein kunnen stappen.