Rotterdamse Hef weer compleet

DeHef

 

Het beweegbare middendeel – het val – is teruggeplaatst in De Hef. Na ruim twee jaar hard werken is de monumentale brug in de Koningshaven van Rotterdam weer compleet.

 

Het groot onderhoud van De Hef oftewel de Koningshavenbrug startte op zondag 23 november 2014 toen het val uitgehesen werd. Het groot onderhoud dat het afgelopen jaar aan de brug is gepleegd, onderstreept dat Rotterdam zorgvuldig omgaat met het Rijksmonument en stedelijk icoon.

Het afgelopen jaar zijn de oude verflagen verwijderd. Aansluitend heeft de brug drie nieuwe verflagen gekregen in de oorspronkelijke mosgroene kleur NS 116, zoals door de Rotterdamse gemeenteraad in 1995 is besloten. Ook het val, het 55 meter lange en 9 meter brede brugdeel heeft eenzelfde behandeling ondergaan.

De 560 ton wegende stalen constructie is bij de Merwehaven op de kade bij de Gustoweg neergelegd en opgeknapt. Met het terugplaatsen van het val is de brug weer compleet. Met de laatste werkzaamheden aan de brug en de nieuwe duurzame LED verlichting die in maart wordt aangebracht is De Hef dan in ere hersteld.