Lancering nieuwe BAUER-Cutter frees door BodemBouw op het project Cosunpark van Ouwehand Bouw (video)

Het Cutter Soilmix-systeem bestaat inmiddels stamt uit 2003 en heeft daarmee het 20-jarig bestaan bereikt. In de loop der jaren heeft de machine fabikant Bauer uit Schrobenhausen (DE), tevens bedenker van het systeem, nooit de vraag gehad om het Cutter soilmix-systeem verder te innoveren. BodemBouw is vanaf de start van het bedrijf bezig met het innoveren van de toepassing van het CSM-systeem en CSM-wanden. Het bedrijf heeft tal van innovaties doorgevoerd in de engineering, uitvoering en oplevering. Soms waren dit kleine veranderingen en soms waren dit grote aanpassingen. Alle veranderingen hebben bijgedragen en het nog beter kunnen toepassen van het CSM-systeem waardoor BodemBouw koploper is geworden op de Nederlandse markt.

De grote innovaties en voorsprong die BodemBouw wilde behalen zaten in aanpassingen aan de Cutter-frees. Daardoor zijn ca. 2 jaar geleden gesprekken gestart met de machinefabrikant Bauer om een nieuw model Cutter-frees te lanceren. Na veel data uitwisseling en testen is er een prototype frees gepresenteerd op de Bauma in München van 2022.

In juli 2023 heeft BodemBouw als eerste het prototype in gebruik mogen nemen op het project Cosunpark in Breda. Daar is de nieuwe frees voor het eerst in de bodem toegepast en tezamen met een delegatie specialisten van Bauer is gekeken naar het mixproces, het resultaat en de nieuw verkregen data.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar BodemBouw. Meer informatie