TU Delft scoort in SpaceX Hyperloop Pod Competition

TUDelft-Hyperloop

 

Het studententeam van de TU Delft heeft bij de prestigieuze ‘SpaceX Hyperloop Pod Competition’ in Californië de totaalprijs voor het beste ontwerp in de wacht gesleept. Het hyperloopteam uit Delft nam het op tegen 28 andere internationale teams om zo hard mogelijk met hun futuristische transportcapsule door een 1,2 kilometer lange testbuis te racen. Uiteindelijk haalde het team de hoogste overall score.

“We waren niet de snelste, maar dat was ook niet de prijs waarvoor we wilden gaan,” aldus het team. “We wilden een innovatief goede bijdrage leveren. Daarom hebben we ons niet alleen gericht op snelheid, maar ook op efficiëntie bij de bouw en op de kosten en veiligheid van de capsule. Op basis daarvan hebben we deze prijs gewonnen.”

In de wedstrijd voor de snelste hyperloop moesten de studenten uit Delft hun collega’s uit München nipt voor laten gaan. “De winnaars haalden 94 kilometer per uur en wij kwamen tot 93 kilometer per uur. Zoveel scheelt het dus niet.”
Drijvende kracht achter de hyperloop, een razendsnelle trein in een vacuümbuis, is Elon Musk, de ondernemer achter PayPal, Tesla en SpaceX. Musk wil dat de Hyperloop realiteit wordt en organiseert daarom een wedstrijd voor studententeams wereldwijd, die met een zo goed mogelijk ontwerp moeten komen. Bij de designwedstrijd vorig jaar werd het team van Delft al tweede met hun ontwerp.