Ruim 47.000 professionals zijn Bewust Veilig

BewustVeilig

Vrijdag 17 maart is voor de eerste keer ‘Bewust Veilig’ gehouden. Op meer dan 2.600 verschillende werklocaties van 150 bouw- infra- en installatiebedrijven is stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal waren hier zo’n 47.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners bij betrokken.

Natuurlijk is veiligheid alle dagen belangrijk, maar het is goed om daar één dag per jaar speciaal bij stil te staan. Dat gebeurde afgelopen vrijdag op ruim 2.600 werklocaties van bouw-, infra- en installatiebedrijven extra bij stil.

Aannemersfederatie Bouw en Infra, Bouwend Nederland en UNETO-VNI hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn. De motivatie is niet alleen dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen, maar aan het eind van zijn loopbaan ook gezond en fit met pensioen.

Het is volgens de organisaties van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.