Record aantal bezoekers InfraTech2017

infratech

 

Met 637 exposanten en 21.017 bezoekers was InfraTech 2017 groter dan ooit. De twaalfde editie van de belangrijkste vakbeurs voor de infrasector toont daarmee aan een uiterst nauwkeurige graadmeter te zijn voor de ontwikkelingen in de markt.

Thema van InfraTech 2017 was Slim Verbinden. Niet voor niets bood Rotterdam Ahoy vier dagen lang plaats aan alle partijen in de keten en was het dé ontmoetingsplek voor de sector. Exhibition Manager Saskia Vernooij: “De sprong voorwaarts die de sector nu doormaakt was vier dagen voelbaar op InfraTech. Er is duidelijk sprake van nieuw elan. Ik ben trots dat we hier zoveel innovaties bij elkaar hebben gebracht en dat er nieuwe kennis wordt gedeeld.” Nieuwe initiatieven als het Ingenieursplein, het Smart Mobility Plein, een Startup plein en de zogenoemde ‘op de dijk gesprekken’ over het Hoogwaterbeschermingsprogramma waren een schot in de roos en trokken veel publiek.

Het belang van InfraTech voor de sector kan niet worden onderschat, stelde Rijkswaterstaat-topman Jan Hendrik Dronkers tijdens de opening van de vakbeurs. “Het is een fantastisch platform om te komen tot innovatie in de bouw en vooral om de schaalvergroting van innovatie die nodig is te bewerkstelligen. We hebben hele goede infrastructuur in Nederland, maar willen we die op peil houden dan moeten we de handen uit de mouwen steken.”