Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid

Bouw-Infra

 

De AOW-leeftijd gaat omhoog. In 2023 zelfs naar 67+. Maar kan iedereen wel gezond de eindstreep halen? Een flexibele AOW is ingewikkeld. De Tweede Kamer en het kabinet erkennen dat wie een zwaar beroep heeft, eerder rust verdient. Hoe stellen we dan vast wat een zwaar beroep is? En wat is de nieuwe norm voor veilig, gezond en gemotiveerd werken in de bouw en infra?

Kennis- en adviescentrum Volandis organiseert op maandag 6 februari aaanstaande het Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid in de Bouw en Infra. De titel van het debat is ‘En we bouw(d)en nog lang en gelukkig’. De uitvoering van de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) van Volandis staat centraal in de eerste ronde. Het beleid van sociale partners in de sector komt aan bod in de tweede ronde.

Gaan we met deze preventieve aanpak veilig, gezond en gemotiveerd het pensioen halen? Het debat is bedoeld voor werknemers en werkgevers uit de bouw- en infrasector, branche-, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisorganisaties en de overheid. Vooraf aanmelden is noodzakelijk door een e-mail te sturen naar Cora de Kievid: c.dekievid@volandis.nl, o.v.v. ‘Aanmelding Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid’.