Make-over voor Rotterdam Alexander

Rotterdam-Alexander

 

De komende jaren krijgt het gebied rond station Rotterdam Alexander een complete make-over. Om dat te realiseren hebben vijfentwintig betrokken ondernemers en investeerders de handen ineen geslagen.

In Plan Oost heeft wethouder Eerdmans al een half miljoen euro gereserveerd voor het aanpakken van deze buitenruimte. Eerdmans: “Wij zijn enorm trots op de gezamenlijke energie die in dit gebied leeft, wat tot deze mooie plannen heeft geleid. Samen zorgen we voor een stevige impuls in dit economische centrum en ov-knooppunt. Voor Rotterdam Oost, de stad en de regio.”

De omgeving van het station Rotterdam Alexander ziet er versleten uit en heeft weinig uitstraling. Bewoners, reizigers, ondernemers, eigenaren en andere gebruikers onderkennen dat. De betrokken partijen zijn eensgezind: de openbare ruimte in het stationsgebied is aan vernieuwing toe. Om tot gezamenlijke investeringen te komen hebben de partijen tien afspraken beschreven in een zogenaamde propositie. Zo zeggen de private partijen onder andere toe extra te investeren in meer vergroening, duurzame innovaties en het verlevendigen van het winkelgebied.