Innovaties voor Making Waves gezocht

Afsluitdijk

 

Rijkswaterstaat zoekt slimme, nieuwe, duurzame oplossingen om ons land op een betaalbare manier veilig, bereikbaar en leefbaar te houden. Het kan hierbij gaan om nieuwe innovaties of uitgewerkte concepten die verder op weg moeten worden geholpen.

Making Waves is een initiatief van de ministeries van IenM en EZ en heeft als doel om innovaties verder te helpen. Tijdens het evenement op donderdag 7 september pitchen 15 deelnemers op de Afsluitdijk hun meest veelbelovende innovatie aan een publiek van 500 genodigden, onder wie beleidsmakers en investeerders. Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan en de demissionair minister van IenM zijn sprekers.

Als partner van Making Waves mag Rijkswaterstaat drie deelnemers aanleveren die kans maken om te pitchen op 7 september 2017. De focus ligt op ‘cross-over’ innovaties: IenM en EZ zoeken oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken over grenzen van sectoren heen. Er zijn vijf categorieën: water, food & health, energy & transport, environment & raw materials en innovative society & security.