Bewust Veilig op 17 maart

Veilig

 

Alle dagen van het jaar zijn we actief bezig met onze veiligheid. Eén dag per jaar staan we er samen nog een keer extra bij stil. Op vrijdag 17 maart zijn we met elkaar Bewust Veilig aan het werk.

Veilig en gezond werken is belangrijk. Want iedereen wil aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis, en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Er zijn daarom al veel regels opgesteld en zijn er ook veel PBM’s beschikbaar op de bouwplaatsen, zoals valbescherming, helmen en brillen. Echter, volgen we de regels en gebruiken we de beschermende middelen ook allemaal goed? Kortom, zijn we dagelijks wel genoeg bezig met onze veiligheid en die van onze collega’s? Het is goed om het hier met elkaar over te hebben, want het gaat hier niet alleen om jouw eigen veiligheid, maar om die van iedereen op de bouwplaats.

Veilig en gezond werken is de verantwoordelijkheid van álle partijen op de bouwplaats. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Naast de regeltjes en de middelen, gaat het zeker ook om meer veiligheidsgedrag en meer veiligheidscultuur. Daarom willen we met álle ketenpartners op de bouwplaatsen praten over én werken aan veiligheid. Dat doen we op vrijdag 17 maart. Doet u ook mee?