Autohoogwerkers: transitie van bezit naar gebruik

 

De transitie naar een circulaire economie is in volle gang. Ook als het gaat om investeringen in materieel is er een duidelijke beweging van bezit naar gebruik. Bedrijven zoals Doornbos Equipment B.V. en Mateco B.V. spelen in op deze trend door te investeren in infra-autohoogwerkers op B-rijbewijs die ze vervolgens opnemen in de verhuurvloot.

Twee decennia geleden had elke gemeente nog veel eigen mensen in dienst en machines in bezit om de meeste taken binnen de gemeentelijke grenzen zelf te kunnen uitvoeren, zegt Remko Jonkergouw van HDW Nederland, importeur van Versalift autohoogwerkers. “Door de jaren heen zijn gemeenten steeds meer taken gaan outsourcen. Deels vanwege de lagere operationele- en arbeidskosten, maar ook om zich te kunnen concentreren op hun corebusiness processen. Alledaagse en tijdrovende taken worden uitbesteed aan externe partijen.”

Met name het laatste jaar constateert Jonkergouw nog een tweede transitie. “De eerder genoemde externe partijen zijn lang niet altijd meer bereid om te fors te investeren in materieel. En al helemaal niet als de gewonnen tender het werk garandeert voor slechts een beperkte periode van een jaar of misschien twee jaar. Nee, deze bedrijven huren het materieel – in dit geval infra-autohoogwerkers – veel liever op korte of lange(re) termijn bij gespecialiseerde hoogwerker verhuurbedrijven voor een vast een eenvoudig te budgetteren all-in bedrag per maand.”

Onder het motto ‘alles binnen bereik’ kan HDW Nederland voor elke hoogwerkerbehoefte een passende oplossing voorzien. De hoogwerkerspecialist voert het dealerschap van drie gerenommeerde fabrikanten: Genie, Teupen en Versalift Autohoogwerkers. Die laatste is bij uitstek geschikt voor toepassing in de infrasector. Denk aan bijvoorbeeld aan onderhoud en reparatie van straatverlichting en verkeersborden. Je kunt niet alleen eenvoudig de gewenste hoogte bereiken, maar ook het materiaal veilig meenemen in de bestelbus die als basis fungeert.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar HDWMeer informatie