68.000 bezoekers op Dag van de Bouw

Dag van de Bouw

We zijn samen aan de slag, en wel zo concreet mogelijk. Dat is wat bouwbedrijven, installateurs en diverse specialisten tijdens de Dag van de Bouw afgelopen zaterdag 20 mei lieten zien op 130 heel verschillende bouw- en infraprojecten.

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van de bouw- en infrasector. Door heel Nederland stellen bouwbedrijven alles in het werk om het publiek een kijkje te geven op bouwplaatsen die in de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. Charmante kleine renovatieprojecten van bijvoorbeeld een Art Centre, tot en met imposante grote restauratie- of infraprojecten. Net als veel verschillende woningrenovatie- en nieuwbouwprojecten, kantoor- of zorgbouw. Door rondleidingen en toelichtingen van de bouwers zelf krijgen de bezoekers zo een indruk van de enorme diversiteit in de bouw en het innovatief vermogen van de sector. Plus een goed beeld van de vorderingen rond het nieuwe huis, de nieuwe brug of de toekomstige werkplek.

Deze 12e editie van de Dag van de Bouw werd bezocht door 68.000 Nederlanders, met per project gemiddeld eenzelfde aantal (500) als vorige jaren. Binnen de top 5 van best bezochte projecten stonden onder meer infraprojecten, zoals de N18 Groenlo – Enschede en de A9 Gaasperdammerweg.